Wanneer je het hebt over een ontspannende massage dan is het eerste waar veel mensen aan denken de rugmassage. En dat is ook niet gek want met een massage van de rug worden een aantal grote spieren behandeld. De grootste spier is de ‘Latissimus Dorsi’ (lats), ofwel de brede rugspier. Deze spier loopt van weerszijden van je ruggegraat en vanaf je oksel tot aan je middel.

De volgende grote spier in je rug is de ‘Trapezius’, ofwel de monnikskapspier. Deze ruitvormige spier loopt vanaf je nek tot het midden van je rug. Deze spier, vooral het bovenste gedeelte in je nek, voel je waarschijnlijk het meest na een dagje achter een bureau zitten.

Naast de massage van de rug zijn echter ook massages van andere lichaamsdelen zeer ontspannend, ondanks dat de spieren misschien wat minder groot zijn. Bijvoorbeeld een massage van het hoofd, het gezicht en de hals. Want ook die spieren gebruik je de hele dag!

Eigenlijk maakt het niet heel veel uit welke spiergroep wordt gemasseerd. Het levert namelijk altijd ontspanning op. En misschien voel je het niet direct op het moment dat je op de massagetafel ligt, maar je lichaam merkt het wel degelijk! Een massage zorgt ervoor dat de doorbloeding goed op gang komt en dat vinden je spieren fijn.

Dus de volgende keer dat je jezelf laat masseren, beperk je dan niet tot alleen de rug. Maar vraag je masseur, als het al geen standaard onderdeel is van de behandeling, om bijvoorbeeld ook ‘s je armen en benen mee te nemen. Je zult merken dat je ook daarvan heerlijk ontspannen de deur uitloopt!

Categories: Uncategorized