Met de huidige ‘Corona crisis’ werken veel mensen vanaf huis. Ideaal, zou je zeggen. Of toch niet? Want als je vanaf huis werkt, hoe doe je dat dan?

Veel mensen hebben geen werkkamer in huis. Dat betekent vaak dat ze aan de eetkamer tafel zitten, op een eetkamer stoel. Helaas is die tafel niet op ‘ergonmische’ hoogte en geschikt om langere tijd aan te zitten werken. En dat geldt ook voor de stoelen die over het algemeen niet zijn voorzien van armleuningen.

En dan het andere geval, waar er wel een werkkamer beschikbaar is, met een ergonomisch bureau en ditto stoel. In zo’n geval blijven mensen vaak te lang achter elkaar aan het bureau te zitten. Er wordt te weinig naar het koffie apparaat gelopen en er wordt te weinig opgestaan om even te babbelen met collega’s aangezien die er niet zijn.

In beide gevallen wordt een aanslag gepleegd op de spieren. En dan met name de nek- en rug-spieren. Maar ook de schouderspieren kunnen het zwaar te verduren hebben. Het resultaat is dat je aan het eind van de dag gespannen, en vaak pijnlijke spieren hebt.

Is bovenstaande herkenbaar? Een ontspannende massage zorgt ervoor dat je spieren weer tot rust komen. Weer soepel worden. En dat is goed voor je hele lichaam.

Wacht niet langer en boek een ontspannende massage. Zeker in de huidige tijd zal je dit meer dan goed doen!

Categories: Uncategorized